Amb ‘P’ de Pòrtula

0-a-radio-marratxi-011 Espai radiofònic, que s’emetia cada dimecres a través de les ones de Ràdio Marratxí, des del 13 de febrer de 2008 fins al desembre de 2014, que volia servir d’unió entre la revista Pòrtula -informatiu de Marratxí que havia deixat de sortir en aquells moments- i el seu públic lector.

Al cap d’uns mesos, l’espai de dues hores es dividí en TOT MARRATXÍ i en TOT MÚSICA, d’una hora de durada cada un. ‘Tot Marratxí’ tractava temàtica local del municipi, amb entrevistes en directe i aproximacions a diversos fets de l’actualitat. ‘Tot Música’ estava dedicat a la música, bàsicament clàssica, però sense descartar el jazz, la música popular, la de cantautor i la pop. Aixímateix ‘Tot Música’ incloïa alguna novetat del món musical; una entrevista a un personatge conegut, però no vinculat directament a la música, sobre els seus gusts musicals; un espai monogràfic, amb selecció i comentari de 4 o 5 fragments, relacionades amb algun compositor, un estil, una època, un instrument, un intèrpret o un tema; algun comentari bibliogràfic o discogràfic i una entrevista amb un personatge di0-a-pere-estelrich-amb-p-de-port-0805-i-ss-065rectament relacionat amb el món musical.
Inicialment comptà amb la presència directa de Bartomeu Pou Fiol, Maria Antònia Sureda Vallespir i Biel Massot i Muntaner, que en duia la direcció. Posteriorment tant Tomeu Pou primer, com Maria Antònia Sureda més tard, deixaren la presència directa, si bé aquesta restà lligada al el programa a través d’intervencions telefòniques setmanals, principalment relacionades amb la lectura de fragments literaris.
Altres persones que tengueren presència dins el programa a través d’espais periòdics varen ser Antònia Serrano, Bàrbara Estela, Bernat Cabot, Catalina Penyafort, Elvira Bibiloni, Gabriel A.Vich, Jaume Parets, Joan Roca, Josep Antoni Calvo, Maria Antich, Maria Deià, Maria Juan, Miquel Bosch, Pere Estelrich, Pere Llofriu, Pere Morey, Tomeu Orell, Tomeu Taura, Toni Canyelles ROGET, Vicenç Sastre, Vicki Iniesta, Xisca Juaneda, Xisco Tomàs i Xisco Vallcaneres. Quasi totes aquestes persones també havien estat col·laboradors de la revista Pòrtula. Als controls varen comptar amb la presència de Ginés Fernàndez, Francesc Martí i Pau Borràs.

La col·lecció de programes enregistrats, que conté la gran majoria de les emissions de “Amb ‘P’ de Pòrtula”, suposa una interessant font per a l’estudi de la Cultura i de la Música,  d’aquests sis anys, així com de la història del municipi, ja que conté moltes aportacions, en forma d’intervencions, entrevistes i opinions de moltíssims de personatges del panorama nostrat, alguns d’ells malauradament ja desapareguts. Avui fa part de l’arxiu de la revista Pòrtula i és consultable pels estudiosos i pel públic en general, amb petició prèvia.

[Mxp, XI ’16][darrera revisió, VIII ’18]

[SEGUEIX L’ACTUALITZACIÓ DE MARRATXIPÈDIA MITJANÇANT LA NOSTRA PLANA DE FACEBOOK]

(Visited 492 times, 1 visits today)

Tags: , , , , ,

Cap comentari.

Deixa un comentari