Benito Amengual, Antoni

Amengual thCAR1L351

 

 

 

Fotògraf i biòleg, Mxí

 

 

Més conegut com a “Toni Amengual, fotògraf”

De can QUELET, PO.

Va néixer a Mallorca dia 23 de gener de 1980. Fill de Catalina Amengual Bestard, de can QUELET, PO, i d’Enric Benito Oliver, PI

Viu a Barcelona.
Es  Llicenciat en biologia (especialitat organismes i sistemes) per la Universitat de Barcelona (2003).

De 2000-2002 realitza estudis de fotografia a l´Institut d´Estudis Fotogràfics de Catalunya. El 2003 realitza un master en Fotoperiodisme per la Universitat Autónoma de Barcelona.
Inicis fotogràfics:
Com?   Buscant una dedicació que li permetés viatjar, veure i explorar el món es va decantar per la fotografia com a forma de vida.
Per què ?  Per poder desenvolupar un treball que no el fes estar en una oficina ni tenir un “jefe” que li digués el que havia de fer.
On?  Va començar els seus estudis a Barcelona al mateix temps que cursava la carrera de biologia. Després s´ ha format en diversos tallers amb destacats fotògrafs.
Quan? Va començar a estudiar fotografia a l´ any 2000. Des d´ aleshores la segueix estudiant, però des de 2008 també l´ imparteix, desenvolupant una important tasca docent.
Amb quí? Ha realitzat tallers de fotografia amb prestigiosos fotògrafs com, David Allan Harvey, Antoine d´ Agata, Martin Parr, Joan Fontcuberta … entre d´ altres.
-Deixebles (sí o no)  Encara No.
-Activitats duites a terme (fotògrafs, les exposicions que pugui haver fet; altres…)
Té els següents remis, reconeixements, guardons: Premi artJove Balears de fotografia al 2005, Seleccionat per participar a “Descubrimientos Photoespaña 2010, Talent Latent”, dins del festival Scan de Tarragona al 2010. Premi NuevoDocumentalismo, la fábrica 2013.
Podeu veure imatges a la seva web: www.toniamengual.com

I també alguns vídeos

https://www.youtube.com/watch?v=u75OCNP_GHc

https://vimeo.com/108376197

toni_amengual10_w
Amengual thCAJU4SRU

 

 

 

 

 

 

 

[Mxp, III ’15][Revisat, I ’19]

(Visited 180 times, 1 visits today)

Tags: , , , ,

Cap comentari.

Deixa un comentari