Bosch Roca, Guillem Miquel -de can DELAIGO

1157435_10202184794127046_1394308129_n

 

 

 

Fotoperiodista, Pòrtol.

De can de l’Aigua, PO, on va néixer dia 24 de juny de 1974.

Fill de Miquel Bosch Auba, de Palma,  i Francisca Roca, de PO.

Parella de Tona Pou.

Viu contínuament entre PO i Palma.

Va fer BUP i COU. També Fotografia al desaparegut Casal Baltasar Darder. Vídeo i Internet per la UOC (2015)

Va començar a treballar a la revista Pòrtula i després ha continuat al Diario de Mallorca des de l’any 1997, com a redactor i fotògraf, primer a la delegació d’Inca i des de 2009 a la redacció central de Palma, ja només com a fotògraf. També ha col·laborat a El País, Mallorca Zeitung, El Periódico, ABC, Associated Press, La otra foto, EFE, La Vanguardia, Agencia Teleobjetivo, Bild, revista Sa Plaça i grup Santillana, entre d’altres.

Començà a fer fotos de ben petit, a excursions i viatges, però no és fins als 20 anys, amb la primera càmera réflex que va poder adquirir que passa a ser més que una afició. Va estudiar amb Frederic Roig al casal Baltasar Darder al mateix temps que començava a fer feina a la delegació d’Inca del Diario de Mallorca. Les seves primeres fotografies es publicaren a Pòrtula i després ja de manera habitual al Diario de Mallorca, als inicis com a col·laborador i des de 2001 com a fotògraf en plantilla.

Ha fet exposicions individuals a Alcúdia, sobre la Triennal del Sant Crist, i a Alaró, Es Pla de Na Tesa i Sencelles sota el títol ‘Ullada a les festes de Mallorca’ any 2000-2001.

Ha participat en les col·lectives de la primera i la segona edició del Premi de Fotoperiodisme de les Illes Balears anys 2009 i 2010.

Ha estat finalista al 1er Premi de fotoperiodisme de les Illes Balears (2009), i ha obtingut el tercer premi al 2on Premi de Fotoperiodisme de les Illes Balears (2010).

Les seves principals aficions són la literatura, la música i el cinema, tot i que des de fa uns anys cap aquí ha extès el seu camp d’aficions a la informàtica i al programari lliure així com a tot el que és internet i com ha afectat i ha canviat el periodisme i la manera de comunicar-se de la gent.

És membre fundador de l’Agrupament Escolta i Guia Soca-Arrel de Pòrtol.

 

Plana web: http://www.guillembosch.cat

[Mxp, III ’15]

(Visited 148 times, 1 visits today)

Tags: , , ,

Cap comentari.

Deixa un comentari