Cova des Forn

Es tracta d’una modesta balma arranjada mitjançant una paret de pedra adobada aixecada al seu davant. La paret cobreix l’alçada del reducte tancant tot el conjunt a mode de barraca.
Localització: situada en el marge dret d’un breu i discret comellar que aboca les seves aigües damunt el camí des Jardí.

Coordenades UTM: 480571 E / 4386494 N.

Característiques: Hom li atribueix un ús ramader com a resguard dels animals. Mala de localitzar a l’actualitat degut a la gran quantitat de vegetació dels voltants i a la inactivitat de la zona. Antigament en conrava pels voltants, no molt lluny de l’indret hi ha les restes del que fou una barraca de roter. Conforma una diminuta estança allargassada d’uns 8 metres de llarg, oscil·lant entre el metre i metre i mig, tant d’ample com d’alt. Un paretó interior divideix en dos la barraca i un petit forat practicat al bell mig de la paret fa de finestró. La porta d’entrada es troba situada al costat dret de la construcció, encara que, l’enderroc situat al costat oposat de l’entrada ens permet també accedir al seu interior.

[TM, Mxp, VI ’21]

(Visited 99 times, 1 visits today)

Cap comentari.

Deixa un comentari