Neix el 5 de novembre de 1955 a Ciutat de Mallorca, fill de Joan Puigserver i Canyelles, de can PI, i de Catalina Canyelles i Amengual, de can VENT, tots dos de Pòrtol.
Viví a diferents poblacions de la Península, encara que la meitat de la seva vida residí a Pòrtol, d’on provenia tota la seva ascendència.
Ens deixà a Pòrtol dia 25 d’octubre de 2012, als 56 anys.
Una persona clau des de la seva adolescència fou el Pare Miquel Suau, cofundador de la Fundació S’Olivar d’Estellencs. Des dels inicis d’aquesta entitat, Sion en fou nomenat vicepresident.
Encara que va estudiar Medicina, carrera que acabà el 1980, després d’haver estudiat a les Universitats de Badajoz i de València, s’adonà que la Medicina tradicional no responia al que ell n’esperava, ja que tan sols s’ocupava del cos. Fou aleshores que descobrí la Medicina Psicosomàtica, més conforme a les seves conviccions personals: «Guarir, no solament el cos, sinó també l’esperit», com ell deia, i s’hi va anar formant, primer de manera autodidacta, i després a l’Escuela de Medicina Psicosomática de Madrid. Igualment s’especialitzà en Medicina de Família i Comunitària.
L’any 1983 es casa amb Antònia Ferrer i Roig, nascuda a Campos. Tengueren dos fills, Joan i Miquel.
A partir de l’any 1985 promogué nombrosos cursos d’especialització en Medicina Psicosomàtica a Mallorca, i fundà el departament de Medicina Psicosomàtica a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, del qual fou president. Per tots aquests fets el nomenaren, el 1987, membre d’honor de la Sociedad de Medicina Psicosomática Española (Val a dir que aquesta entitat creà el 2013, després de la desaparició d’en Sion, una beca de formació en Medicina Psicosomàtica que duu el seu nom.)
A partir de 1986 inicià la seva formació en Sofrologia. . El mes de desembre de 1998 el professor Caycedo, creador d’aquesta disciplina, autoritzà en Melcior i la seva esposa a crear l’Escola de Sofrologia Caycediana de Mallorca, de la qual els nomenà codirectors. La inauguració oficial d’aquesta escola es féu el 21 de març de 1999 a l’edifici de ca ses Monges de Marratxinet.
A principis dels anys 90, creà i dirigí la primera Escola de Salut de Marratxí, on impartí cursos de prevenció sanitària i de formació en salut adreçats al públic en general, especialment a les mestresses de casa. Així mateix, a la dita escola, féu cursos de Sofrologia i organitzà seminaris mensuals de temes monogràfics.
El seu esperit obert, juntament amb el seu gran amor al proïsme, el conduiren a adoptar la filosofia pacifista de Gandhi i a nodrir-se dels escrits del psicòleg Antoni Blay Fontcuberta i del papa Joan XXIII.
Quan les seves obligacions li permetien, es dedicava a les seves dues grans aficions: la lectura –sempre relacionada amb la seva professió– i la pintura.
Fou col·laborador de la revista Pòrtula i de “Amb P de Pòrtula a la ràdio”.
Vegeu també>> Aproximació a Sion Puigserver
> La mola de l’Esclop [poema dedicat]
Ref.:[carta de la CENC] Pòrt 34,2; [Presenta Pla d’Higiene psicosocial] 48, 56
Bibl.: Correu [sobre medicina i llengua] Pòrt 34,2
(Amengual Bestard, Pere J.: (F2) Entrevista-S.P. 48, III 86)
Què és la medicina psicosomàtica, 64,17; 65,17
Educació per a la salut, 66, XII 87
De la inadequada educació del nin a la malaltia de l’adult, 67,25; 68,16; 71,16 88; 72,13
Els trastorns de la immigració sobre l’immigrat, 78,20
Quan l’èxit és la malaltia 82,14
La salut social a Mxí 100,9
Drogues… i altres drogues 107,11; 108,19 i 112,18
[Mxp, II ’17][Darrera actualització, IV ’19]
[SEGUEIX L’ACTUALITZACIÓ DE MARRATXIPÈDIA I ELS SEUS RÀNQUINGS MITJANÇANT LA NOSTRA PLANA DE FACEBOOK]
Cap comentari.