Estofat de bou

Estofat de bou  (c)Pere Muntaner

Estofat de bou
(c)Pere Muntaner

Ingredients per a quatre persones: Mig quilo de bou, dues cebes, alls, oli, sal, pebrebò, tres pastanagues, quatre peres d’aigua, nou noscada en pols, dues fulles de llorer, una pasilla de xocolata de fer cuit, un tassó de vi sec, mig quilo de patates.

– Agafau la carn, la rentau i la feis trossos petits.
– Dins una greixonera (pot esser una olla a pressió) posau oli suficient, daurau un poc la carn i a continuació afegiu-hi les cebes, els alls i el pastanagó.
– Després de donar-li unes quantes voltes, posau la sal i el pebrebò, llavors li aficau l’aigua necessària i el tassó de vi sec.
– Tapau la greixonera i la feis bullir fins que la carn sia tendra, posant-li les patates i el llorer, deixant-ho coure una estona més.
– Casi a lo darrer que tot sia cuit, li afegiu la nou noscada i les peres col·locades per damunt, fent dos trossos de cada una, cuidant que no s’esflorin.
– Finalment, rallau per damunt la pastilla de xocolata per fer la salsa més saborosa, deixau-ho bullir uns minutets sense remenar-ho, només sacsau la greixonera perquè quedi ben repartit. Mirau si està bé de gust i de sal.
(Publicat a Pòrtula, 145, XI 1994)
[JX, Mxp, VIII ’16]

 

[SEGUEIX L’ACTUALITZACIÓ DIÀRIA DE MARRATXIPÈDIA MITJANÇANT LA NOSTRA PLANA DE FACEBOOK]

 

 

(Visited 386 times, 1 visits today)