Música, guerra, filosofia i pintura; desigual quartet…

(Per a una millor comprensió del text, convé que vos situeu, mentalment, al dilluns 15 de maig, aniversari de Claudio Monteverdi…)

 – Començam amb Música. Fantàstic inici. Avui mateix, 15 de maig, fa 450 anys que Claudio Monteverdi va venir al món a la ciutat italiana de Cremona. Amb el temps esdevindria director musical de la basílica de Sant Marc, de Venècia. A cavall entre el Renaixement i el Barroc, el recordam especialment pels seus Madrigals. Però també són importants les seves òperes i el “Vespro della Beata Vergine”, entre d’altres obres.

– També un 15 de maig, 1817 -fa 200 anys- va néixer Debendranath Tagore, líder religiós indi i filòsof, que fou el pare del poeta Rabindranath Tagore.

 – Seguim, res a veure, amb guerra. El 15 de maig de 1867 -150 anys-, cau el lloc de Querétaro, final del segon Imperi mexicà, regit per Maximiliano.
I l’any 1917, centenari, en plena Primera mundial, té lloc la batalla del canal d’Otranto, que consistí en l’atac de la flota austro-hongaresa a la barrera de l’estret d’Otranto, entre la Mediterrània i l’Adriàtic.

– Finalment, el 1967 -fa 50 anys- va morir a Nova York el pintor americà Edward Hopper, conegut per les seves representacions realistes de la vida urbana.

 

Aquí teniu el “Magnificat”, de Claudio Monteverdi, obra perfecta per commemorar el naixement de l’autor.

Monteverdi – Magnificat


 —–Tot això passava al món, mentre el mateix maig de 1942 -fa 75 anys- a Marratxí…

– Concediren els següents permisos:
. A Andreu Canyelles Homar, del camí de can Forner, per edificar una casa de planta baixa en un solar del camí de cas Cabrer.
. A Maria Bisañez Roselló, d’Alaró, per construir una “casa de labor” en terrenys de cas Capità.
. A Felip Orlandis Villalonga, de Palma, per construir una casa de dues plantes a cas Capità.

– El maig de 1967 -fa 50 anys- Antoni Coll Capellà és un dels mestres d’obres que fa feines per a l’Ajuntament

– Igualment, acorden la recepció definitiva de l’obra d’urbanització amb pavimentació asfàltica i encintat parcial de voravia del c/18 de julio -avui sa Torre- i del c/ Falange -avui Roca Llissa- de PO, i del c/A del PI.

-Tal dia com avui, el 15 de maig de 1992 -fa 25 anys- l’Ajuntament acorda els següents punts:
. Aprovar l’ampliació de la plantilla de personal laboral mitjançant al creació d’una plaça de tècnic superior, amb dedicació reduïda, de 2/3 de jornada, corresponent a un lloc de feina d’assessor jurídic

. Informar favorablement la petició formulada pel concessionari de la línia regular de transport de viatgers Pòrtol-Palma, Sebastián Cánovas Gómez, relativa a la instal·lació de dues parades dins la urbanització Pont d’Inca.

. Aprovar definitivament el projecte d’urbanització del sector 4.5 de les NNSS de planejament de Mxí, redactat per l’arquitecte Enric Balaguer Monterrubio; promogut per Jose Miguel Rios Castellet en nom i representació d’Alcampo.

. Aprovar l’escriptura de constitució de la junta de compensació del sector “C”, Son Caulelles, presentat per Juan Gea Martínez, com a president de la junta de compensació.

. Sol·licitar a la junta d’aigües de Balears la redacció del projecte tècnic i la corresponent execució de les obres d’encarrilament del torrent de Coanegra en el tram que discorre entre el polígon industrial de Mxí i la intersecció amb el torrent Gros, al PI.

. Aprovar definitivament del reglament de normalització lingüística de l’Ajuntament de Marratxí.

 

[BMM, Mxp, V ’17]

[SEGUEIX L’ACTUALITZACIÓ DIÀRIA DE MARRATXIPÈDIA I ELS SEUS RÀNQUINGS MITJANÇANT LA NOSTRA PLANA DE FACEBOOK]

(Visited 52 times, 1 visits today)