Poesia, política, destrucció i cinema. Turbulent quartet…

 

(Per a una millor comprensió del text, convé que vos situeu, mentalment, al passat dilluns 29 de maig, aniversari del naixement d’Alfonsina Storni…)
 – El 29 de maig de 1892 -fa 125 anys- Alfonsina Storni, poetessa argentina, va néixer a Suïssa. Actriu, mestra d’escola i escriptora d’obres de teatre i de poesia, de caire feminista. L’enquadren entre el tardoromanticisme i l’avantguardisme. Morí al mar, per suïcidi, aspecte que va propiciar la cançó que proposam, interpretada per Mercedes Sosa.

 

– Tal dia com avui de 1917 -fa cent anys justs- va néixer a Massachusetts, John F.Kennedy, que el 1961 arribaria a ser president dels EE.UU.

 – El 1942 -fa 75 anys- la RAF britànica va bombardejar la ciutat alemanya de Colònia, que va restar pràcticament destruïda.

– També el 29 de maig de 1942 va morir a Los Angeles, l’actor John Barrymore, Germà dels també actors Lionet Barrymore i Ethel Barrymore, i padrí de l’actual Drew Barrymore, coneguda inicialment per haver fet el paper de nina al film ET. El padrí,encara que va protagonitzar moltes pel·lícules, és conegut sobretot pels seus papers a Don  Juan, Sherlock Holmes i Dr. Jekyll i Mr. Hyde.

 

Aquí teniu la cantant Mercedes Sosa, interpretant Alfonsina y el mar, sobre la poetessa argentina.

https://www.youtube.com/watch?v=2gZvPNFbhe8
—–Tot això passava al món, mentre el mateix maig de 1917 -fa 100 anys- a Marratxí…

 – El consistori va convenir amb Pere Bestard que tomàs la paret del camí des Molí abans d’un any i li pagarien el terreny expropiat per tal que el camí pogués tenir l’amplària corresponent.
– I el maig de 1942 -en fa 75- Joan Jaume Nadal, aparellador, resident a Binissalem s’ofereix sense sou a la corporació marratxinera per ser nomenat aparellador municipal. L’Ajuntament tendrà en compte el seu oferiment quan surtin feines concretes.

– El mateix any, el consistori felicita Gabriel Pinya Molina, veïnat de SC i delegat del “Frente de Juventudes” de Mxí, per l’obtenció del 2on premi en el concurs nacional d’himnes del “Fr.de J.” celebrat recentment a Madrid, amb la composició de l’himne-marxa titulat “Flechas azules”.

El maig de 1967 -fa 50 anys- donen permís a Andreu Ramis Borràs per construir una cotxera al c/de ses Rotes.

– Finalment, l’any 1992 -fa 25 anys- era batle Miquel Bestard i secretari Josep Moyà Vila.

[BMM, Mxp, V ’17]

[SEGUEIX L’ACTUALITZACIÓ DIÀRIA DE MARRATXIPÈDIA I ELS SEUS RÀNQUINGS MITJANÇANT LA NOSTRA PLANA DE FACEBOOK]

(Visited 22 times, 1 visits today)