Bibiloni Serra, Sebastià – MIQUELÓ (1928-2018)

 

 

 

 

 

 

Sebastià Serra Bibiloni, PI

 

 

 

Sebastià Bibiloni Serra va néixer al Pont d’Inca el 31 d’agost de 1928, el dia de Sant Ramon Nonat.

Va ser registrat pel seu pare, Bartomeu Bibiloni Amengual MIQUELÓ, natural de Pòrtol, d’ofici tramviari, el dia següent a l’Ajuntament, per això en el seu DNI sempre ha constat com a data de naixement dia 1 de setembre de 1928. La distància entre el Pont d’Inca i sa Cabaneta feia que per anar a fer els papers es torbassin un dia a portar l’infant al Registre Civil.

Va viure al Pont d’Inca fins a l’any 1936, any que, amb la seva família: son pare Tomeu, sa mare Catalina i la seva germana Antònia, quatre anys major que ell, es desplaçaren a viure a la barriada de Palma de Son Canals, perquè el pare pogués estar més a prop de la seva feina (les cotxeres dels tramvies eren prop de la fàbrica de les Sedes dels Hostalets).

Primer varen viure un any als Hostalets, al carrer Vivero. Després passaren a viure al carrer Jaume III, que és com es deia el carrer que porta el nom actual del carrer Safareig, abans, Alberca, perquè allà estava situat el safareig de
la possessió de Son Canals. La Guerra Civil el trobà amb tota la família a Son Canals. Dels 8 als 11 anys.

Anà a escola amb els frares de La Salle del Pont d’Inca fins als 13 anys.

Als 14 començà a fer feina de mosset a l’empresa d’electricitat can Cabot. Treballà per a aquesta empresa fins a l’any 1983, en el qual l’empresa va fer fallida i fou acomiadat. A can Cabot arribà a ser encarregat i mestre de l’electricistes, era conegut com a mestre Sebastià.

De les feines que va fer destaquen: posar motors als pous, electrificar fàbriques que abans anaven amb carbó o gas pobre, electrificar possessions, cases, etc.

Els anys 60 visqué el boom turístic i participà en l’electrificació de les obres de nombrosos hotels a Mallorca i a Eivissa.

El 1956 es casà amb Milagros Rotger Mora, dels Hostalets (la seva família procedia d’Alaior, Menorca). Tingué dos fills: Tomeu i Jordi.

El 1983 entrà a fer feina per a una empresa que treballava per a ‘Sa Nostra’ (caixa d’estalvis). La seva feina va consistir sobretot en portar el manteniment dels caixers automàtics, que en aquells moments començaven a proliferar.
Es va jubilar el 1993 després de 51 anys de feina.

El 2002 va escriure un llibre amb el seu fill Jordi sobre els Tramvies elèctrics de Palma.

Era bona persona i respectat pels treballadors .

Va morir a Palma, a l’Hospital General, el 8 d’octubre del 2018, als 90 anys.

 

Vegeu també>  Sebastià Bibiloni Isern MIQUELÓ

 

[Jordi Bibiloni Rotger, Mxp, XI ´18]

[SEGUEIX L’ACTUALITZACIÓ DE MARRATXIPÈDIA MITJANÇANT LA NOSTRA PLANA DE FACEBOOK]

 

(Visited 362 times, 1 visits today)

Tags: ,

1 resposta per “Bibiloni Serra, Sebastià – MIQUELÓ (1928-2018)”