El sopar romà del Museu del Fang, en imatges

180518 Sopar romà SC IMG_0095

 

 

[18 V ’18]

Realment no podia anar millor, activitat, entorn i menú, tot. Segur que hi influeix que vaig tenir la sort d’estar súper ben acompanyat: les “Titas”, Beleta Palou, Raphel Pherrer, Elvira i Caterina -dues de les filles de Pere Sureda-, Toni Vich i Bernat des Tancat. Tots, endemés d’una vintena més de persones -entre les quals, gairebé en pla particular, s’hi comptaven el Batle de Marratxí i el regidor de Cultura amb les respectives parelles-, vàrem fruir de l’excel·lent sopar romà al molí de n’Arnau de sa Cabaneta.

180518 Sopar romà SC IMG_0101Un èxit d’organització, sens dubte. Es veu que la gent d’Aldarq, liderats per Albert Forés i Dani Iranzo, ho tenen per mà i alhora saben què es duen entre mans.

L’actriu Xisca Puigserverdonà fantàstica vida a Messalina, l’esposa de l’emperador Claudi, que actuà d’amfitriona. I, entre notes històriques, anècdotes picants i abundosos brindis amb vins recreats -i, certament, superbament millorats- de llurs precedents romans per les bodegues Baetica, va anar presentant els plats que conformaven l’àpat.

El menú, un punt i a part. Sempre hi havia el dubte que, si es cenyien absolutament a les receptes de Gavius Apicius, podia resultar que ho trobàssim molt enfora dels nostres gusts 180518 Sopar romà SC IMG_0114habituals. Però no. La bona feina del xef Marcos Martínez i del seu equip de cuina va fer les delícies de tots els comensals, o gairebé.

El tiberi consistí en sis plats, a mode de tast, repartits entre dos entrants, dos principals i dues postres:

-Pa, formatge i figues

-Ensalada de ciurons

-Musclos amb herbes (fonoll, moraduix, herbassana, ceba)

-“Porcellatum” amb coriandre: Panxeta fumada i torrada amb moltes espícies (comí, cilantre, coriandre, gingebre, pebre coent en pols…)

-Pomes al forn, amb codonyat i formatge

-“Bombó romà”: Dàtils farcits amb anous i pinyons, cuits amb mel, i herbassana.

180518 Sopar romà SC IMG_0115Dit així, hi ha plats que semblen molt senzills, però tots tenien un acabat que feia que el resultat fos sorprenent i, sens dubte, agradabilíssim al paladar. Els vins que ens varen oferir, un blanc i dos negres -tots tres molt diferents, però amb un punt dolcenc, enmig del qual sobresortia el component de gust específic que els caracteritza: mel, pètals de rosa, fulles de cítric o espícies com la canyella- varen fer, encara més, que els participants gaudíssim d’una agradable vetlada.

Durant tot el sopar hi hagué Música de fons, inspirada en les antigues melodies romanes. Aquest aspecte sonor era a càrrec de Dj David Pachón.

A la vista del resultat de tot plegat, demanaria a l’Ajuntament, que no sigui la darrera vegada que faci arribar aquesta activitat al nostre municipi. Entre d’altres coses, pel fet que només vàrem ser 30 les persones afortunades que ho poguérem fruir. Fent-ho més pics, hi hauria l’opció que més marratxiners poguessin acostar-s’hi i ho poguessin conéixer. Val la pena.

Per acabar, dues notes concretes sobre el xef: És professor de l’Escola d’Hosteleria de la UIB i, sobre tot, és mig marratxiner; ja fa uns anys que viu a sa Cabana. Fantàstic. No serà la darrera vegada que sentireu parlar d’ell…

Galeria d’imatges: https://photos.app.goo.gl/T2coEchUkEI6Mzfy2

[BMM, Mxp, VI ’18]

(Visited 69 times, 1 visits today)