Coll Rosselló, Magdalena (1902-1991)

0-a-magdalena-coll Mestra, a PO

Va néixer a Establiments, PM, el 8 de juny de 1902, filla de Jaume Coll i Aina Rosselló.

Treu el titol de mestra de 1er ensenyament l’any 1921. El primer lloc on està d’interina és PO, del 15 de gener de 1929 al 21 de febrer de 1930. El 33 i 34 està a pàrvuls de Marratxí. Després passa pel Molinar, Son Ferriol, Llucmajor, PM, i entre el 42 i el 43 està al PT. Després va al Secar de la Real, Sta Isabel i la Soledat fins que es jubila l’any 1967.

Al voltant de 1927 es casa amb Albert Castell Penya, també mestre, de Ciutat, i tenen dos fills, el primer dels quals nascut a Pòrtol:

– Miquel=Isabel Pons Pons (3 fills, 4 nets)
– Catalina=Rafel Borràs Jaume (2 fills, 4 nets)

Va viure al c/Forteza, dels Hostalets, i al Secar del Real
Magdalena era molt riallera, molt divertida; tot el contrari del seu marit, amb el qual va fer alguns viatges per Espanya; i tambe a Fàtima, a Roma, i a París.
Li agradava disfressar-se pels Darrers Dies i anar a les festes del poble.
Era molt activa. Anava molt d’excursió i de viatge amb cosines i amigues; a la darrera anaren a es Grau (d’Estellencs a Andratx) passant pel mirador Ricardo Roca; allà va caure i va tenir el ballador romput.

Va morir l’any 1991.
A les actes del Ple de l’Ajuntament trobam que el desembre de 1936 Magdalena Coll Rosselló presenta la dimissió com a ajudant de mestre de PO, ja que han traslladat el seu espos, Albert Castell, a una escola de PM. Nomenen ajudant del mestre de PO, Isabel Alcover Galmés.

Font: AMM, AMIB

[BMM/Miquel Castell Coll, Mxp, XII ’16]

[SEGUEIX L’ACTUALITZACIÓ DIÀRIA DE MARRATXIPÈDIA MITJANÇANT LA NOSTRA PLANA DE FACEBOOK]
(Visited 121 times, 1 visits today)

Tags: , ,

Cap comentari.

Deixa un comentari