Comas Llabrés, Xisca


Comas z026 - copia
  Fotògrafa i pintora, Pòrtol

Va néixer el 29 de setembre de 1984 a PO. Son pare és en Josep Comas Morro i sa mare , na Catalina Llabrés Barrera.

Per part de pare és de can NEO; i per part de mare, de can PERETONS.

Des de sempre viu a PO i participa a qualsevol activitat que organitza el municipi de la manera que pot. Així fa part o n’ha fet de la Batucada, espais Joves,  Colla Jove de Gegants, fotografia les festes, grup excursionista Ruta de les Ermites, festes populars, fira del Fang, viatges oranitzats per l’Ajuntament, pràctiques dels certificats fetes als Espais Joves.

Va fer Batxillerat d’Humanitats. Es tècnic superior en tractament de la imatge digital (fotografia i video);  tècnic mitjà en conducció d’activitats esportives al medi natural; té el certificat de professionalitat nivell 3 en Direcció i coordinació de   temps lliure infantil i juvenil i el certificat professionalitat nivell 2 en dinamització del temps lliure  infantil i juvenil

Actualment està treballant com a dinamitzadora als espais joves de Palma a través de l’empresa Esports85.

Va fer pràctiques com a fotògrafa al diari Última Hora.

Sempre li ha agradat fer fotos i va decidir estudiar aquesta branca. Va fer una FP de grau superior a l’IES Juníper Serra que va durar 2 anys on combinaven estudis de fotografia, il·luminació de espectacles, tractament de la imatge digital i vídeo.

Va començar fotografia com qualsevol nina,a partir dels anys 90, amb la càmera semiautomàtic que regalen per a la 1a comunió. Se’n vai adonar que fer fotos a qualsevol cosa no només li agradava, sinó que la relaxava i la omplia. Hi havia un handicap i era que abans les càmeres anaven amb rodets com a màxim de 36 fotos i comprar-los i després revelar les fotos sortia car i no podia fer tantes fotos com hagués volgut.

Aquesta afició la compartia amb el seu germà, perquè a ell també li havien regalat una càmera per a la comunió però ella ha arribat a prendre-s’ho seriosament, així que va començar a cercar fins que va trobar l’FP. De totes maneres aquesta “professió” o activitat creu que com més aprens és de manera autodidacta i que els cursos són per tenir un reconeixement burocràtic davant possibles ofertes de feina, però realment aprendre aprens tu amb la càmera amb la mà, i fent fotos i fotos i errors i més errors i llegint.

Deixebles no en pot tenir perquè considera que això és un aprenentatge constant, però sí que han format un grupet d’amics que els agrada sortir de tant en tant a fer fotos i els ensenya tot allò que li han ensenyat a ella. Però ells també la ensenyen perquè diu que la fotografia és art i tothom té un estil propi, una marca.
Si ha de nomenar algú especial, no serà ningú famós com podria pensar tothom sinó dos companys d’estudis de fotografia que la van impressionar per la professionalitat i l’art que tenen innat per aquesta afició i són en Marc Linares i n’Estefano Foppoli. Ambdós cracks al seu parèixer. Els admira molt.
Durant el període de pràctiques al diari Última Hora va fer una parell de reportatges que van destacar, com per exemple l’Exposició de cinema de Georges Méliès a Caixa Fórum on va tenir 3 pàgines dedicades al diari i espai de zoom.

La seva gran passió són els esports d’aventura i actualment practica ràpel, escalada, barranquisme, espeleologia, senderisme, patinatge, hípica i futbol. Però també li agrada molt llegir, la pintura, els jocs de malabars i restaurar fotografies antigues, entre d’altres

Fa part de la colla jove de geganters de Marratxí, és membre del grup excursionista de Ruta de les Ermites de Pòrtol, usuari dels Espais Joves De Marratxí i membre de la Batucada de Marratxí.

Es considera una persona molt activa, optimista, i li encanta fer coses, sobre tot amb els joves.

També es considera caparruda, però a voltes ho troba bo perquè no atura fins que no aconsegueix allò que se proposa.

[Mxp, III ’15][revisat, IX ’16]

(Visited 147 times, 1 visits today)

Tags: , , ,

Cap comentari.

Deixa un comentari