Marcé Recasens, Jaume

Professor i especialista en Teatre

 

Jaume Marcé neix el 1963 a El Vendrell (Tarragona), fill de Francesc Marcé Diu i de Joana Recasens Alonso, ambdós d’aquella mateixa localitat.
Casat el 1989 amb Antònia Rotger Vadell, de sa Cabaneta, lloc a on viuen des del 88 ençà. Són pares de Guillem i Ariadna.
Llicenciat en Filologia Catalana (UB,1986), Expert universitari en Direcció de centres educatius (UIB, 2007) i Especialista universitari en
Tècniques de Gestió escénica (UIB – ESADIB, 2009), és professor d’ensenyament secundari de l’IES Berenguer d’Anoia d’Inca i també ha impartit classes a l’ICE de la UIB, el COFUC, l’IEB i l’EBAP.

És vicepresident del Teatre del Mar, ha estat el coordinador dels Encontres de Teatre a l’ensenyament secundari, va ser membre de la junta i president de la delegació de l’OCB de Marratxí i membre de l’Associació Trenta-1 (dedicada al foment de la llengua catalana a l’ensenyament secundari).

Va ser Vicedirector de l’IES G. Colom (1990-1991), cap d’estudis de l’IES Berenguer d’Anoia (1996-2006), coordinador acadèmic de l’ESADIB (Escola Superior d’Art Dramàtic de les I.B.) (2006-2010) i secretari de la Fundació ESADIB ((2009-2010).


Malgrat no hagi escrit cap obra de creació literària, ha elaborat una sèrie d’articles i de treballs relacionats amb el món del teatre i, en algun cas, dedicats a la cultura popular. Així, entre d’altres coses, ha estat en diverses ocasions redactor i col·laborador de l’Anuari teatral; va participar en el Diccionari del teatre a les Illes Balears i ha coordinat obres dedicades a diversos aniversaris del Teatre del Mar.

També s’ha dedicat a la promoció de la cultura catalana, especialment a l’ensenyament secundari, al teatre i des de la delegació de l’OCB de Marratxí.

Ha estat afiliat al PSM i posteriorment a MÉS, tot i que no ha ocupat cap càrrec polític.

Li agrada viatjar, ha estat per gairebé tot Europa, Egipte, Tunísia, Nova York i l’Índia.
Entre les seves altres aficions destaquen el teatre, com espectador i com a director de grups escolars, i la Música, art que escolta – en directe o enregistrada- de tots els estils (clàssica, jazz, pop i tradicional). També li agrada interpretar-la com aficionat al piano, al baix elèctric i a l’acordió.

D’altra part li agrada la lectura, el cinema i les sèries de tv, així com passejar, i fer visites culturals a museus, exposicions…

Personalment es considera tolerant i bastant tossut, i no li agraden les persones negatives.
Finalment, li agrada prendre’s la vida amb humor, li agrada que la gent amb qui està s’ho passi bé.


[Mxp, III ’21]

(Visited 145 times, 1 visits today)

Tags: , ,

Cap comentari.

Deixa un comentari