Ramis Serra, Miquel -CEROL-, SC (1913-1989)

 Ferrer, SC

 

Neix a sa Cabaneta l’any 1913, fill de Miquel Ramis Serra i de Catalina Serra Creus.

Li diuen de can CEROL.
De jove vivia a can ALORDA i quan es casà va venir a can CEROL, on va tenir el taller i la vivenda.

El 1945 es casa amb Beneta Ramis Bestard, de can TONI. Tenen una filla

Catalina = Joan Coll Bernat,de Consell> Julià i Catina.
Llegia i escrivia. En va aprendre amb el rector Espases, amb el qual va anar a escola a Sant Marçal, els vespres.

Havia de ser militar, i no ho va aconseguir per raons familiars: Va anar a la batalla de l’Ebre; eren tres germans al front i el germà Marçal va sortir de l’exèrcit. Si Miquel hagués entrat a l’Acadèmia per a militar, el germà Marçal hauria hagut de reingressar a l’exèrcit. Ho va deixar anar i al cap de poc es morí el germà; això ho va dur sempre, ho va dur pendent, li va saber molt de greu. Aquest fet el va marcar molt.

Va aprendre l’ofici a Pòrtol, a cas ferrer Canyelles, davant l’església. Quan anà a la guerra era mosso i en tornar ja va posar la ferreria. Feia un poc de tot, ferrer, lampista…; era molt conegut pel taller de bicicletes i, d’aquestes, també en feia.

Al seu temps lliure li agradava molt l’esport, de fet participava a les carreres que hi havia a les festes; sobre tot, bicicletes i futbol. Com a costum, fumava.

No va exercir mai cap càrrec polític ni tampoc va estar afiliat a cap partit; però sí era soci del Balears, i anava els diumenges a veure’l amb la bicicleta.

Només va sortir de Mallorca per anar per Espanya durant la guerra.

Personalment, tenia un caràcter que es pot qualificar com a difícil. Era molt presumit, però seriós i poc xerrador. Físicament era prim, d’estatura mitjana.

Va morir l’any 1989, als 75 anys.

.

 

 

 

.

L’esposa, Beneta, també va néixer a sa Cabaneta, l’any 1920, filla del comerciant Joan Ramis Pol i de Beneta Bestard Barrera. Va estar molt malalta. Va anar a França per tres vegades, a veure el germà i la germana quan aquesta hi era. Comparant, feia la diferència entre els països. Trobava que a França anaven més avançats i hi volia enviar els fills, quan en tengués; deia que hi havia més avanços i comoditats.
Era una persona de molt bon caràcter, molt diferent del seu marit. Li agradava dibuixar i brodar, va anar a escola amb la mestra Maciana Puigserver.
Va morir l’any 1983.

 

[BMM / Catalina Ramis Ramis, Mxp, III ’17]

[SEGUEIX L’ACTUALITZACIÓ DIÀRIA DE MARRATXIPÈDIA I ELS SEUS RÀNQUINGS  MITJANÇANT LA NOSTRA PLANA DE FACEBOOK]
(Visited 141 times, 1 visits today)

Tags: ,

Cap comentari.

Deixa un comentari