Morey Sitges, Maria

Religiosa Franciscana Filla de la Misericòrdia

En religió, Sor Maria Francesca d’Assís. Va néixer l’1 de maig de 1928 a Manacor. Filla d’Andreu Morey i d’Antònia Sitges. Eren cinc germans. Dos germans i tres germanes. Tres casats i dues, religioses franciscanes.
Va aprendre les primeres lletres a l’escola pública de la seva localitat. Ja religiosa, va fer una sèrie de cursets, impartits per professionals, que habilitaven per treballar com a infermera i mestra d’infantil.
Data d’ingrés a la Congregació: 14 d’octubre de 1946. Als 18 anys. Pina
Noviciat:15 IV 1947. Pina
Primera professió: 16 d’abril 1948. Pina (vots per tres anys)
Professió perpètua: IV 1954. Pina
Destinacions: Pina, Lloseta, Ciutadella, s’Horta, Pina, Pòrtol (14 anys)

Va estar a Ciutadella, hi va viure tres anys a a la comunitat franciscana i també va fer un viatge a Roma, a Assís i Montealverna, a la Toscana. A Barcelona hi ha estat unes quantes vegades, tot i que no hi ha viscut mai. Ha pujat a Montserrat i va anar a Lourdes, anar i tornar. Tambe a Madrid.

Considera que abans, a Pòrtol, la gent anava més a l’església.
Ella, en temps, sortia a veure els malalts. Però a mesura que ha tornat major ho ha deixat de fer.
A Pòrtol hi va venir quan ja no podia fer massa coses. Al principi ajudava sor Catalina en la visita als malalts, però llavors ho va haver de deixar.
Les tres germanes que ara tanquen el convent de Pòrtol són cuineres. Dos dies perhom, i els diumenges,, un diumenge perhom. Però s’ajudaven.

Destacaria la pau i la unió que hi hagut entre les germanes. D’altra part, veure el centre de dia fet, perquè ho desitjaven.

Entre les aficions destaca la lectura (especialment, el Nou Testament i la revista Vida religiosa) i la jardineria, que també ha estat molt important, tot i que ara no pot.

L’arròs i les sopes li agraden molt. També el cuinat i la pasta asciuta. L’arròs sec és lo que li agrada més cuinar. I també les sopes.
La consideren molt contemplativa, entre d’altra cosa, de les plantes.

(Mxp, V ’21)

(Visited 53 times, 1 visits today)

Tags: ,

Cap comentari.

Deixa un comentari