Nadal Estarelles, Josep – BON JESÚS [-f]

Marger, SC

Més conegut com a Bon Jesús, per haver portat la creu al llarg d’anys a les processons  de Setmana Santa a la parròquia de Sant Marçal
Neix a Bunyola, a ca na Sorella, el 2 d’agost de 1922. Fill de Pere Joan Nadal Rosselló FORMATJÓ i de Catalina Estarelles Pascual GUITERRONA

Fa feina al camp, a diversos llocs, entre els quals a Ses Llegítimes, de Marratxí.

Es casa a Sant Marçal, amb  Maria Frontera Garau, de can Diguès, de Sa Cabaneta  dia 14 d’octubre de l’any 1948, en època del rector bunyolí don Toni Cabot Estarelles NOÈ. Cal dir que estrenaren la capella Fonda. Tenen quatre filles: Catalina, Magdalena, Maria i  Margalida. Té cinc néts, alguns dels quals ja els han donat renéts.

Va començar de marger amb el seu pare, però posteriorment passa a la construccio per acabar fins a la jubilació de marger paret seca.

El veim molt relacionat amb Marratxí a través del seu casament, pel seu ofici de marger, per la col·laboració amb Sant Marçal primer d’obrer per després passar al Consell Parroquial. A més de dur la creu per Setmana Santa, cal destacar la construcció de betlems, en els quals construeix peces fetes de pedra, com casetes i marges, entre d’altres.

Té la carta de mestre artesà. Fou mestre a l’escola d’ocupació de l’Ajuntament de Marratxí de Paret Seca. Col·labora en diverses edicions a la fira de Tardor de Marratxí amb demostracions de paret seca.

És aficionat a fer maquetes de betlems amb cases de pedra, li agrada fer excursions a peu i estar amb els amics, entre d’altres activitats. Tot el temps que pogué, li agradava viatjar.

Consideren que és bona persona,  humil,  senzill i amic dels seus amics Li agrada parlar…

Ha participat amb la revista Pòrtula amb entrevistes, testimonis personals tant de la Guerra Civil com de les processons de Setmana Santa a Sant Marçal. També té entrevistes a diversos diaris, revistea es Castellet, de Bunyola, i entrevistes a ràdio Marratxí, entre d’altres.

vegeu TP> L’estació del tren de Marratxí, bombardejada durant la Guerra Civil

[TP, Mxp, V ’15]

(Visited 91 times, 1 visits today)

Tags: ,

Cap comentari.

Deixa un comentari