Salvà Alomar, Catalina

Religiosa Franciscana Filla de la Misericòrdia

En religió, sor Catalina Maria de Crist Rei. Va néixer el 26 de febrer de 1946 a Llubí,
filla d’Arnau Salvà i de Maria Alomar. Té una germana.
Va fer les primeres lletres al convent de franciscanes de Llubí i posteriorment va estudiar Infermeria i es dedicà a les Constitucions de la Congregació, del Concili Vaticà II.
Data d’ingrés a la Congregació: 14 IX 1966. Pina
Noviciat: 25 III 1967. Pina
Primera professió: 25 III 1969. Eren 11 germanes
Professió perpètua: 28 IX 1975. Roma. Tenia 28 anys
Noces d’or: 26 III 2019 Pòrtol
Destinacions que ha tengut: Creu Roja, sa Pobla, Assís (3 a.), Roma (2 a.), Mater Misericordiae, sa Cabaneta, Bunyola, Isidor Antillón (PM), Pina i Pòrtol (20 anys)

Entrà al convent de PO el 2000 -quan ja havien tancat SC. Ella va esser allà sis anys i hi era quan llevaren la comunitat-. Ara li ha tocat deixar el convent de Pòrtol i clausurar la comunitat de monges el març de 2021. Fins en aquest moment, a Pòrtol encara anava als malalts i a les persones majors. Les duia la comunió quan la demanaven. La seva feina, en paraules pròpies era: “servir, visitar i consolar els malalts i la gent gran”.

Explica que quan va arribar a Pòrtol, “la gent era més senzilla, més humil i participava més de la vida cristiana. Feien més pinya, la gent s’ajuntava més, estava més unida, i ara pareix que cadascú a ca seva i la porta tancada. I prou. Aquí, quan jo vaig venir, l’any dos mil, érem sis de comunitat. Encara hi havia l’escoleta de pàrvuls”.

Darrerament ja no feia la feina que feia abans. Fa uns anys anava a rentar les persones majors i els malalts, a tallar-los les ungles, a aixecar-los i a colgar-los, en arribar els vespres, però darrerament les forces s’havien acabat. Segons conta, ara no venien a cercar-les durant la nit, però en altre temps sí.

Fins ara han seguit l’horari comunitari, per aixecar-se el matí, resar l’ofici divi, Laudes i Vespres,, oració personal, lectio divina, lectura comunitària i personal, treballs domèstics, llegien les notícies per Internet…


Segons afirma, a PO ha viscut coses molt bones, com el centenari del convent que varen celebrar el 2012. També les obres de l’església per reconstruir el que estava espatllat,” amb les bones dones del poble vàrem fer gelat un parell d’anys per a les obres”. Aixímateix, poder veure el centre de dia realitzat, “que ha estat un gran bé per al poble”, assegura.

A PO el problema de 2020 i 2021 és el virus. La gent està com a empresonada i aletargada. Hi ha molta gent caminadora i ara no surten tant

Fora de Mallorca, va estar destinada a Roma i Assis, per qüestions de treball, a Assis feina d’enfermera i a Roma va estar a un geriàtric. També ha estat a Barcelona i a Ciutadella, ambdues vegades alguns dies.

Assegura que ha estat molt caminadora, encara que ara no pot. Li agradava anar a les escursions del grup de portolans, i també li agrada el jardí i la cuina, especialment la cuina italiana, la pasta, a la qual s’hi va acostumar estant a Itàlia. Té predilecció per la pasta “asciuta”, pels macarrons i la lassanya.

En general, la consideren molt espiritual, resa molt.

(Mxp, V ’21)

(Visited 43 times, 1 visits today)

Tags: ,

Cap comentari.

Deixa un comentari