El decàleg dels partits de l’equip de govern municipal (2015-2019)

 

Els caps de llista de MÉS per Marratxí, Joan Francesc Canyelles, el Partit Socialista, Miquel Cabot, i Som Guanyem Marratxí, Paula Roig, han presentatles línies mestres amb les quals han començat a treballar per “consolidar el canvi al municipi que els marratxiners expressaren a les urnes el passat  24 de maig”. Canyelles serà el batle durant tot el mandat 2015-2019, Cabot serà el primer tinent de batle i Roig, la segona tinent.

Les tres formacions han donat a conèixer els eixos programàtics que regiran l’acció de govern del nou consistori per als pròxims 4 anys. Així, entre d’altres mesures en els diferents àmbits de gestió municipal, el decàleg agrupa 10 de les principals propostes que han fet en campanya i que han fixat com a prioritàries:

1. Obrir l’Ajuntament a la ciutadania i canviar d’horari el ple, que se tornarà a celebrar a les 20:00 h.

2. Realitzar una auditoria econòmica als comptes de l’Ajuntament, de l’Institut Municipal de la Comunicació de Marratxí i de l’empresa municipal de serveis Marratxí XXI.

3. Baixar els sous del batle i els regidors. Reduir el nombre de càrrecs de confiança.

4. Crear les àrees de transparència i de defensa del ciutadà. Publicar les declaracions de patrimoni dels regidors de l’equip de govern.

5. Millorar el benestar social. Evitar que les famílies quedin sense subministraments bàsics (aigua, llum, gas), menjar i material escolar.

Assegurar tres menjades als infants i reforçar el servei d’ajuda a domicili.

6. Redactar un pla de xoc per a millorar la neteja dels carrers i el manteniment dels espais públics. Fer que la neteja sigui equitativa a tots els

nuclis urbans.

7. Establir un pla d’ajudes al petit comerç i decretar una moratòria a les grans superfícies.

8. Elaborar un pla d’ocupació digna amb especial atenció als joves, aturats de llarga durada i majors de 45 anys.

9. Aprovar la declaració de Marratxí municipi en contra del maltractament animal i antitaurí.

10. Fomentar el transport públic i millorar les connexions amb Palma i Son Llàtzer.

 

[FM, Mxp, VII ’15]

(Visited 32 times, 1 visits today)