Cosmos i revolucions

Frederick William Herschel

El primer que esmentam va succeir tal dia com avui fa dos-cents i busques d’anys, concretament el 13 de març de 1781 a Bath (Anglaterra). Aquest dia, l’astrònom Frederick William Herschel va descobrir un nou planeta, al qual va donar el nom d’Urà, en honor de la divinitat mitològica grega del cel. Actualment és el setè planeta del sistema solar en relació a la seva distància de l’astre rei.

 

Nicolau II de Rússia

I aquesta mateixa setmana, fa cent anys anys justs, que el tsar Nicolau II de Rússia abdicava a Petrograd, l’actual Sant Petersburg. Acabava així la dinastia Romanov i començava l’era dels soviets. Un canvi total d’època, sistemes i visions.

 

 

Tot això passava mentre el mateix març de 1917, a Marratxí, és batle Pere Josep Jaume i Castelló i hom renova la Junta municipal d’Associats d’aquesta manera:
Per sa Cabaneta, Gabriel Sans Oliver i Jaume Rotger
Per Pòrtol, Jordi Llinàs Martorell i Francesc Serra Vich
Pel Pla de na Tesa, Pere Canyelles Bover i Antoni Jordà Perelló                                Pel Pont d’Inca, Miquel Jaume Ribes i Joan Pujol Sans
Per Son Nebot, Jordi Cabrer Pons i Francesc Frau Pizà
Per Marratxí-net, Pere Serra Pizà
i pel Pou del Coll, Antoni Vich Serra

Cosmos i Revolucions. Sincronismes…

… que podem assimilar metre escoltam la Música de Gustav HOLST, inclosa dins l’obra Els planetes, en un moviment que s’intitula, precisament: Uranus

 

[BMM, III ’17]

[SEGUEIX L’ACTUALITZACIÓ DIÀRIA DE MARRATXIPÈDIA I ELS SEUS RÀNQUINGS MITJANÇANT LA NOSTRA PLANA DE FACEBOOK]

(Visited 31 times, 1 visits today)