Medicina alternativa, Ciència, Revolució i Música. Quartet de Sincronies

     El 10 d’abril és el Dia Internacional de l’Homeopatia, un mètode terapèutic utilitzat a més de 80 països, amb 300 milions de pacients i al voltant de 250.000 metges que l’integren a llurs consultes, Amb tot, la comunitat científica no reconeix aquest mètode i critica la seva pràctica.

Robert Burns

També, tal dia com avui de fa 100 anys, a Boston, Estats Units, va neixer Robert Burns, que va ser guardonat amb el premi Nobel de Química de 1965. Havia estudiat a l’Institut Tecnològic de Massachusetts, on es va llicenciar i doctorar. Posteriorment donà classes a la universitat de Harvard. Una eminència.
Igualment cal esmentar que el 10 d’abril de 1897, José Martí va fundar el Partido Revolucionario Cubano, per tal d’organitzar la independència de Cuba, aleshores una de les darreres colònies d’Espanya.

I sentim Boig per Tu, de Sau, aprofitant que fa 25 anys, l’11 d’abril de 1992 hi va haver el primer

Sau

Tirant de rock.

 

.
 .
     Tot això passava al món, mentre a Marratxí:
– Feia 150 anys -l’abril de 1867- que l’Ajuntament aprovava el pressupost ordinari per una quantitat de 5.091 escuts.
– En feia 75 -1942- que hi va haver 18 aspirants a la secretaria de l’Ajuntament. La corporació indicà a la direcció gral de l’Administració local l’ordre de les seves preferències.
– Igualment en feia 75 que Antoni Camarasa Martín, de Palma, s’oferí, sense sou ni gratificació fixa, com a aparellador municipal. L’Ajuntament va acordar tenir-lo en compte quan es realitzassin obres particulars o municipals.

[BMM, Mxp, IV ’17]

[SEGUEIX L’ACTUALITZACIÓ DIÀRIA DE MARRATXIPÈDIA I ELS SEUS RÀNQUINGS MITJANÇANT LA NOSTRA PLANA DE FACEBOOK]

(Visited 30 times, 1 visits today)