Teatre, enologia i Música. Fantàstic trio…

 

(Per a una millor comprensió del text, convé que vos situeu, mentalment, al passat dilluns 17 d’abril, dia mundial del Malbec…)

 Tal dia com avui de fa 150 anys, el 17 d’abril de 1867 va néixer a Madrid María Ana de Jesús Guerrero Torija, més coneguda com Maria Guerrero -vos sona que hi ha una sala de teatre que duu el seu nom? Abans es deia Teatro de la Princesa-. Maria Guerrero va ser una important actriu i empresària teatral.
Seguint amb actors, esmentam que el 17 d’abril de 1967 -fa 50 anys- va néixer a Trujillo, Perú, Henry Ian Cusick, fill de pare escocès i mare peruana, ciutadà del món. Actor de teatre i de cinema i un dels protagonistes de la serie Lost -Perduts-.
També avui és el Dia mundial del Malbec, una varietat de raïm amb el qual s’elaboren interessants vins negres. Originari de França, avui en dia el principal productor és Argentina, per això per a celebrar aquest dia hom fa tot una sèrie d’activitats, sobretot a la ciutat de Mendoza, d’aquell país.

Eric Clapton

Acabarem recordant que fa 25 anys, era el 1992, que Eric Clapton va composar la famosíssima “Tears in heaven“, llàgrimes en el cel, una balada en memòria del seu fill Connor, traspassat l’any anterior als quatre anys i mig.
Eric Clapton
Tears in heaven

Tot això passava al món, mentre el mateix abril de 1967 -fa 50 anys- a Marratxí…
 – Miquel Sastre Tomàs s’encarregava dels servei del cotxe fúnebre, mentre Josep Marí Escandell era el fosser.
– Varen donar de baixa la carnisseria de Josep Santandreu Ribas per haver-la tancat.
– L’Ajuntament acordà denegar la llicència d’obres a Victoriano Mira Calvache per a construir un edifici de tres plantes per a vivendes i locals comercials a la urbanització Benestar, per no ajustar-se a les Normes.
– Varen aprovar el pressupost definitiu per a la urbanització i pavimentació asfàltica de la plaça de Sant Marçal i instal·lació de l’enllumenat públic necessari.
– L’Ajuntament es va assabentar d’un escrit de la secció de Vies i Obres de la Diputació provincial comunicant que per a l’aixecament dels plànols topogràfics necessaris per a la formació del Pla general del Municipi consideraven necessària la quantitat aproximada de 25.000 ptes.
– Varen donar permís a Antoni Coll Capellà per a l’apertura del local destinat a venda de rajoles a la menuda, al c/gral Franco 11.

 

[BMM, Mxp, IV ’17]

[SEGUEIX L’ACTUALITZACIÓ DIÀRIA DE MARRATXIPÈDIA I ELS SEUS RÀNQUINGS MITJANÇANT LA NOSTRA PLANA DE FACEBOOK]
(Visited 49 times, 1 visits today)