Teatre, òpera i ciència, immillorable combinació

(Per a una millor comprensió del text, convé que vos situeu, mentalment, al passat dilluns 27 de març, Dia Mundial del Teatre…)

Isabelle Huppert

 

.

Precisament avui, 27 de març, hom celebra arreu el Dia mundial del Teatre, durant el qual, des de 1962, són organitzats diversos esdeveniments teatrals per commemorar-lo. Un dels més importants és la circulació del Missatge Internacional del Dia Mundial del Teatre a través del qual, per invitació de l’ITI -Institut Internacional del Teatre-, una figura important d’aquest món comparteix les seves reflexions sobre el tema del Teatre i la cultura de la pau. Enguany, l’esdeveniment principal s’ha celebrat al saló de la UNESCO a París i l’autora del missatge ha estat l’actriu francesa Isabelle HUPPERT.

Von Nägeli

 

 

.

D’altra part, cal tenir present que tal dia com avui de fa dos-cents anys, el 27 de març de 1817, va néixer el botànic suís Carl Wilhelm von Nägeli, famós perquè va descobrir els cromosomes i perquè va ser ser la persona que desanimà el naturalista Gregor Mendel per a continuar treballant en la genètica.

Puccini

 

 

 

 

.

I, finalment, no podem oblidar que fa cent anys que el 27 de març fou estrenada al Gran Teatre de Montecarlo l’òpera La rondine -L’oronella- de Giacomo Puccini. De la qual en p0odem sentir un fragment, interpretat per la soprano Leontyne Price.

Puccini – La rondine
https://www.youtube.com/watch?v=cJLO89EOAoY
Tot això passava, mentre el mateix març de 1967 -fa 50 anys- a Marratxí renoven el Consell municipal de Sanitat d’aquesta manera:

Antoni Moyà, batle

President: el batle, Antoni Moyà Borràs
Secretari: el cap local de sanitat, Sebastià Seguí Traid (metge)
Vocals:
El metge d’APD, Santiago Borràs Villalonga
El farmacèutic titular(sic), Margalida Salvà Tomàs
El veterinari titular, Josep Aguiló
El metge d’exercici lliure designat per la “Jefatura local del Movimiento”, Gerard Bernabeu Balaguer
El mestre de primer ensenyament Joan Sans Miralles
El regidor representant de l’Ajutament, Antoni Company Quetglas
El Secretari de l’Ajuntament, Bartomeu Riera Antich

[BMM, Mxp, III `17]

[SEGUEIX L’ACTUALITZACIÓ DIÀRIA DE MARRATXIPÈDIA I ELS SEUS RÀNQUINGS  MITJANÇANT LA NOSTRA PLANA DE FACEBOOK]

(Visited 36 times, 1 visits today)