Montilla Peinado, Antoni

img043

 

 

 

 

 

Polític, es Pla de na Tesa.

Neix a Jaén el 21 de març de 1945, fill de Laureano Montilla i Dolores Peinado.

Viu al Pla de na Tesa des de 1965, on és casat amb Maria Gili. Tenen un fill.

A part de polític, ha estat cap d’expedicions de can Buades.

Va començar en política de la mà del sogre, Lluc Gili, forner del PT, que era regidor en temps del règim franquista i va participar a les primeres eleccions democràtiques amb Guillem Vidal. Des d’aquell moment ha fet part del grup dels Independents, després, d’Unió Mallorquina i finalment del Partit Popular.

A Marratxí, va fer part de la 1era candidatura (1979) amb el num 6 d’Independents de Marratxí. Va resultar elegit regidor,  de l’equip de govern del batle Guillem Vidal. I també a la 2ona candidatura (1983) amb el num 2 d’Unió Mallorquina (UM) i a la 3ra candidatura (1987) amb el núm 4 d’UM. A la 5ena candidatura (1995)  i a la 6ena candidatura (1999) es presentà amb el núm 1 del PP. Ambdues vegades és elegit regidor, però lidera l’oposició.

Com a regidor de Cultura va fer part, l’any 1981, del primer consell directiu del centre Costa i Llobera.

Dins els partits no ha ostentat cap càrrec, però la seva tasca s’ha centrat especialment a l’Ajuntament de Marratxí: Tinent de batle, regidor de Cultura durant 12 anys i 8 anys a l’oposició. Però també va estar dues legislatures al Consell Insular, 4 anys a l’àrea de Cooperació i 4 anys a l’Institut de Serveis Socials. Els darrers 4 anys abans de la jubilació va tornar a Marratxí, com a coordinador de regidors del PP.

Les seves principals aficions són la pesca i el cultiu de tarongers. Com a lectura li interessa tot el que fa referència a tècnica i a invents. I a nivell musical se decanta per la instrumental, especialment la de grans temes cinematogràfics.

Per la seva activitat política va ser sovint protagonista de les planes de Pòrtula, així com també surt a alguna novel·la de l’escriptor Pere Morey, degut a la seva amistat amb ell.

Ha estat membre de la junta directiva del CN Arenal i soci col·laborador de la junta de l’Associació contra el Càncer de Mallorca.

Ref.: Pòrt 0,XII 81; id 7,9; (FG) [El consistori a l’any de Lluc] 25, 3; [Comissió de Govern]41, 4; [Crisi dins UM?] 44,4; (F) [OTAN] 48,3; (FG) [Equip de govern UM] 62,7;

Bibl.: Anem al gra, Pòrt 12, XII 82

[Mxp, III ’15] [Darrera actualització, XII ’18]

[SEGUEIX L’ACTUALITZACIÓ DE MARRATXIPÈDIA MITJANÇANT LA NOSTRA PLANA DE FACEBOOK]
(Visited 130 times, 1 visits today)

Tags: ,

Cap comentari.

Deixa un comentari