Pou d’en Batlet

És un dels pous públics del terme de Marratxí. 

Localització: es troba situat just davall ca sa Mestra, c/ Sta Bàrbara, sa Cabaneta. Coordenades UTM: 478620 E / 4386082 N / alt: 92m.

1ª. Documentació escrita: 1831

Característiques: el Pou d’en Batlet és l’únic pou públic de vena. A l’actualitat, es troba en desús i en un complet abandó. Tant és així que el maremàgnum d’abatzers que l’envolten dificulta ben molt poder-lo visitar i es fa impossible accedir a la pica on s’abocava l’aigua. Tot i això, conserva prou bé la seva senzilla estructura de carreus laterals que dissenya un vistós mig arc on hi ha emplaçada la corriola que es feia servir per extreure l’aigua amb corda i poal. 

És un element etnològic prou important i representatiu del terme que mereix una mica d’atenció. En aquest sentit, cal reivindicar la necessitat urgent d’alguna mena d’intervenció proteccionista perquè sinó, d’aquí a ben poc, tal i com li ha succeït al Pou de ses Comes, el Pou d’en Batlet acabarà engolit pels ferotges abatzers que envolten la zona i, tan sols ens quedarà el record del que en el seu temps fou un element de vital importància pels habitants de la contrada.  

[TM, Mxp, IX ’21]

(Visited 150 times, 1 visits today)

Tags:

Cap comentari.

Deixa un comentari