Maionesa feta a mà

Imatge inserida 1

 

Ingredients:

  • 1 vermell d’ou
  • ½ all (sense la part verda central)
  • sal
  • unes gotes de llimona (opcional)
  • 100 g d’oli d’oliva ( o més, segons la quantitat de salsa que vulgueu fer)

Preparació:

Abans de trencar l’ou, netejau-lo bé (a la closca és on hi sol haver les bactèries). Trencau-lo i reservau el blanc dins un recipient hermètic i a la gelera per aprofitar-lo en una truita o en una altra preparació.

Picau l’all dins el morter. Abocau-hi el vermell d’ou i remenau amb la maça. Anau abocant l’oli de mica en mica, en un fil, mentre remenau amb la maça, girant sempre en el mateix sentit. No n’hi aboqueu molt de cop. Si veis que hi ha oli dins el morter que encara no s’ha lligat a la salsa, deixau d’afegir-n’hi fins que s’homogeneïtzi abans de continuar.

Quan tengueu la proporció de maionesa que necessitau, afegiu-hi sal i suc de llimona al vostre gust. Teniu en compte que com més oli hi afegiu, més espessa torna la maionesa. Si la trobau massa espessa, podeu afegir-hi una mica d’aigua per aclarir-la.

Nota:

És important que l’ou i l’oli estiguin a la mateixa temperatura. Per tant, és millor treure l’ou de la gelera una estona abans.

Va molt bé poder comptar amb un ajudant que aboqui l’oli dins el morter, sobretot si és la primera vegada que en feis. Així, quan comença a espessir-se, amb una mà manejareu la maça i amb l’altra aguantareu el morter mentre l’ajudant hi incorpora l’oli.

Si se us talla, es pot solucionar iniciant una altra maionesa des del principi: abocau la salsa tallada dins un altre recipient. Netejau a fons el morter i la maça que havíeu emprat i eixugau-los. Abocau un altre vermell dins el morter i, en comptes d’afegir-hi oli, incorporau-hi de mica en mica la maionesa tallada, remenant amb la maça sempre en el mateix sentit.

Bojos per la cuina

 [MAS / PMS, Mxp, X ’16]

[SEGUEIX L’ACTUALITZACIÓ DIÀRIA DE MARRATXIPÈDIA MITJANÇANT LA NOSTRA PLANA DE FACEBOOK

 

(Visited 44 times, 1 visits today)