Ca na Pepa (comerç, PO)

Ca na Pepa PO Mxp IMG_6370

 

 

 

Establiment de PO dedicat a botiga de queviures, carnisseria, matança i elaboració d’embotits, ubicat al c/Major. Inicialment era una casa particular modificada. Posteriorment es posà dins un local que es feu expressament per al comerç, establint autoservei i, actualment, per ampliació, han juntat les dues coses, casa antiga i local comercial.
Rep del nom de Ca na Pepa degut al nom de la seva primera propietària, Josepa Bonnín.
Inicialment, el material prové de la botiga de Can Millo, i va obrir a inicis dels anys seixanta del segle xX. Comptava amb balances, surtidors d’oli i bótes de vi. Hi varen fer feina les filles de la casa, i amb el temps, ja molt ampliada de material i oferta, passaria a la més petita d’elles, Josepa Canyelles, i posteriorment -ja dins el segle XXI- passà al fill d’aquesta, Pere Romaguera, que la regenta actualment.
Un temps després de l’apertura varen posar carnisseria i es dedicaren a fer matança pròpia de porcelles, porcs, xots, conills, gallines i pollastres, així com embotits que avui gaudeixen d’una important anomenada.

Ca na Pepa PO Mxp IMG_6369

Com a curiositat cal esmentar el transport que feia el marit de madò Pepa, mestre Miquel des Caülls, amb el carro i la bístia, que anava fins a Palma, al mercat, a cercar gènere per vendre a la botiga

[BMM / TP, Mxp, IX ’15]

(Visited 771 times, 1 visits today)

Tags:

Cap comentari.

Deixa un comentari