Cabana, Sa

Terrenys de sa Cabana. Les cases estaven situades davant el pi gros.

 

 

 

 

.

Possessió de Marratxí, avui desapareguda. Estava situada entre el Pont d’Inca i la Indioteria i era limitada pel torrent Gros i el torrent Petit.

Històricament, feia part de la gran possessió i antic rafal de Son Fuster, situat dins el terme de Palma, però que entrava dins el de Marratxí.

A finals del primer terç del s.XX l’Ajuntament de Marratxí va obrir el camí de sa Cabana -avui esdevingut carrer amb el mateix nom-, que enllaça el Pont d’Inca amb la carretera vella de Bunyola, a l’altura de can BRONQUET.

Consta que l’any 1818 era propietat de Joan Miró i el 1891 de Joan Palou Miró. En els darrers temps va pertànyer a la família Homar -almenys des de 1923 era propietat de Bartomeu Homar Simonet, d’Alaró; i darrerament dels seus fills Bartomeu i Bernadí-, la qual ho va establir, donant lloc a la urbanització de sa Cabana. En aquella època tenia vaqueria, conradís i arbres fruiters.

Quan varen construir l’autovia Palma-Inca en varen expropiar un tros i varen enderrocar les cases de la possessió.

El carrer de sa Cabana, pertanyent al nucli del Pont d’Inca, és el primer tram del camí de sa Cabana, que en temps duia des d’aquell nucli fins a les cases de la possessió.

En parlen a:

APM, pàssim; GEM, 2; Ginard/Femenia 2004; Pòrtula, pàssim

Ref.: [Demanen sobre conductor i detalls arrendament] APM 1828;[Hom aprova la construcció d’una pista poliesportiva] 21,4; [problemes polisportiu] 42,4;  [Mercat dc, inici] 66,13; [Presentació dimoni SaCb] 34,4 i 35,4; [inici obres urbanització] 72,5; [urbanització finca] 77,5; [Club 3era edat] 82,51; [Obres polisportiu] 83,6; [Ref.Hort] 84,11

 

[BMM, Mxp, II ’17][Ampliació contínua, X ’18]

[entrada en construcció]

[SEGUEIX L’ACTUALITZACIÓ DE MARRATXIPÈDIA I ELS SEUS RÀNQUINGS MITJANÇANT LA NOSTRA PLANA DE FACEBOOK]

(Visited 299 times, 1 visits today)

Tags:

Cap comentari.

Deixa un comentari