Rosselló del Rosal, Miquel, de can VERMELL, PI

Rossello, Miquel Mxp IMG_5375

 

 

 

Administratiu i polític. Fou regidor. Es Pont d’Inca.

 

 

 

De can VERMELL, PI.

Neix dia 5 de desembre de l’any 1950, a can Vermell, del PI. Fill de Pau Rosselló Borràs, comerciant, de Marratxí, i de Margarita del Rosal López de Vinuesa, de Ceuta.

Casat amb Lila Thomàs. No tenen fills,

Va entrar a la política l’any 1970, com diu ell, per imperatiu ètic, calia lluitar contra la dictadura.

Ha estat del Partit Comunista de les Illes Balears / Esquerra Unida i Més per Mallorca.

Ha estat Secretari d’Organització del PC, Coordinador General d’EU i membre de l’executiva de Més per Mallorca.

Ha estat regidor de l’Ajuntament de Marratxí -sempre a l’oposició-, conseller de Treball del Govern Balear (2002-2003), diputat i portaveu parlamentari d’EU-Els Verds durant  la legislatura autonòmica del 2003 al 2007 i vicepresident del Consell de Mallorca, dins la legislatura del 2007 al 2011.

Té publicada l’obra de caràcter autobiogràfic De la foscor a l’esperança. Diari d’un estudiant antifranquista, així com molts articles a la premsa periòdica (Pòrtula, Diario de Mallorca, Ultima Hora, Diari de Balears, ARA Balears i d’altres).

Pertany a CCOO, OCB, Fiare banca ética i a l’ateneu Pere Mascaró, del qual n’és el president des de la seva fundació (2010).

Li agrada viatjar i la gastronomia. En Música, la clàssica i, especialment, el Gregorià. Es considera dinàmic i feiner, improvisador i poc pacient.

 

Fa part de la 3era candidatura (1987) amb el núm 20 d’EU, però a la 5ena candidatura (1995) ja hi participa amb el núm 1 d’EU i aconsegueix el número suficient de vots per entrar com a regidor, a l’oposició. Torna prendre part a la 6ena candidatura (1999) amb el núm 1 d’EU. I surt elegit regidor, a l’oposició. A la 7ena (2003) i a la 8ena candidatura (2007) hi va amb el número 21; a aquesta darrera hi participa com Eu/Els Verds. A la 9ena candidatura (2011) és el número 2 de Més (format per PSM, EU, EN i APIB), entra com a regidor, a l’oposició. I a la 10ena candidatura (2015) hi va com a núm 21 per Més.

En principi es va jubilar de la política  el 2016, pero no n’ha abandonat l’aficio i per això segueix fent part del consell de les fundacions Darder-Mascaró [fundacionsdardermascaro.cat]

Parlen d’ell:

A Pòrtula 151 (V ’95) i pàssim

Vegeu>> Obres comentades

Vegeu>> Miquel Rosselló: De la foscor a l’esperança. [fragments relacionats amb Marratxí]

Miquel Rosselló, un marratxiner dins la campanya “Per un bon finançament”

[Mxp, IV´15] [darrera actualització VI ’18]
[SEGUEIX L’ACTUALITZACIÓ DIÀRIA DE MARRATXIPÈDIA MITJANÇANT LA NOSTRA PLANA DE FACEBOOK]

 

 

(Visited 371 times, 1 visits today)

Tags: , ,

Cap comentari.

Deixa un comentari